Hemmetin hauskaa ja energisoivaa – arviossa Toehider

Julkaistu Infernossa 1/2021.

23.03.2021
TOEHIDER
I Like It!
BIRD’S ROBE

Australialainen multi-instrumentalisti Michael Mills lyö lahjakkuudellaan ja tuotteliaisuudellaan vertoja jopa Devin Townsendille. Vaikka I Like It! on vasta miehen neljäs pitkäsoitto, hän julkaisi aikoinaan vuoden sisään 12 ep:tä.

Ainakaan vielä luovuus ei ole kokenut inflaatiota, sillä bändinsä Toehiderin uusin levy on hemmetin hauska ja energisoiva progemetallilevy, joka leikittelee eri tyylien ja genrejen kanssa ilman että kuulostaisi mitenkään väkinäiseltä.

Siinä missä Townsendin hassuttelut ovat viime vuosina tuottaneet vain myötähäpeän tuntemuksia, Millsin sanoitukset pistävät oikeasti naurattamaan useamman kerran. Myös musiikissa on parhaimmillaan aivan mieletöntä imua. Jo avauskappale Go Full Bore! sisältää sellaista ajoa, että oksat pois!

Vaikka Toehiderin musiikki on hauskaa, se ei sisällä pelkkää hassuttelua, vaan sävellyksistä löytyy kunnianhimoa ja hävytöntä popsensibiliteettiä. Ajoittain tämäkin levy aiheuttaa informaatioähkyä, mutta enimmäkseen kuuntelukokemus on nautinnollinen.

Lisää luettavaa