Hengellistä merirosvometallia. Kyllä, hengellistä merirosvometallia – arviossa Cat O’Nine Tails

Levyarvio julkaistu Infernossa 6/2015.

Cat O’Nine Tails
Under Captain’s Flag

Omakustanne
3_kirvesta

Hengellinen merirosvometalli on genrenä niin omaperäinen, että kotoisen Cat O’Nine Tailsin debyytti houkuttelee pelkästään sen perusteella lähempään tuttavuuteen.

Kymppiraitainen toimittaa bändin saatekirjeessä lupaaman ”perinteisten konventioiden haastamisen ja omalla panoksellaan metallikentän uudistamisen” sikäli, että levy on tyylillisesti totaalinen hybridi. Pääasiallinen viitekehys nojaa folk metaliin sekä tietysti siihen luvattuun merirosvometalliin kaikkine lyyrisine maneereineen ja äänimaailmoineen. Parhaiten piraattiheruttelua ilmentää nelosralli Wind of Change, josta löytyvät myös levyn maistuvimmat kitara-ajot.

Under Captain’s Flag häipyy kuitenkin tekopirteän yleissoundinsa ja biisien sisäisen linjattomuuden takia nopeasti levyhyllyn hämärään. Selkeä liike joko massiivisemman tuotannon tai puhtaasti maanläheisen soundimaailman suuntaan olisi parantanut albumin osakkeita.

Cat O’Nine Tailsin kristillinen ideologia karsii osan potentiaalisista kuuntelijoista jo lähtökohtaisesti. Itse musiikissa tuo hengellisyys ei kuitenkaan erityisemmin ”häiritse” ateistisempaakaan kuulijaa. Bändin aloitus ei ole vahvimmasta päästä, mutta ehdottomasti lupauksia herättävä.