Herättää kiehtovan ristiriitaisia tuntemuksia – arviossa Luzifer

Julkaistu Infernossa 6/2022.

09.09.2022
LUZIFER
Iron Shackles
HIGH ROLLER

Speed-thrashiä Vulturessa kaahaavilta ukoilta löytyy annettavaa myös perinteisemmän heavy metalin saralla. Luziferin musiikilliset juuret on helppo löytää 1980-luvun hämyisemmältä alkupuoliskolta, joskin edelliseen vuosikymmeneen viittaavat urku-ujellukset tuovat touhuun vahvaa sävytystä.

Saksalaistrio osaa tehdä rennon vaivattomasti rullaavia kappaleita, jotka takoutuvat takuuvarmasti luiskaotsaisempienkin maanmiestensä takatukkaisiin kaaleihin. Ja tuskinpa muuallakaan maailmassa moni pystyy vastustamaan avauskappaleeksi tällättyä nimibiisiä, sen verran tehokkaasta junttaamisesta on kysymys. Hexer (In Dreiteufelsnamen) taas on nimeään myöten astetta monimuotoisempi sävellys, vaikka senkin elementit ovat simppeleitä.

Bändin musiikin yksinkertaisuus on hienoa mutta paikoin myös ärsyttävää. Suorastaan rasittavaa se on Der Goldene Reiter -hevihölkässä, jonka koukkuna käytetty pilipalimelodia on viimeinen niitti ja syy skippaamiseen.

Jokin ristiriitaisia tuntemuksia nostattavassa levyssä joka tapauksessa kiehtoo. Onneksi se kestää vain reilut puoli tuntia.

Lisää luettavaa