Hieno julkaisu hienolta laulajalta – arviossa Doro-dvd

Arvio julkaistu Infernossa 7/2016.

Doro
Strong and Proud
Nuclear Blast

Metallikuningatar Doron ura on ehtinyt 30 vuoden pitkään ikään, ja nainen juhlistaa merkkipaaluaan kohtuullisen kattavalla dvd-paketilla.

Ensimmäinen paketista paljastunut levyke sisältää Wacken-konsertin sekä Doron oman keikan, jonka ensimmäinen setti vedetään klassisen orkesterin säestämänä ja toinen puhtaasti rockpohjalta. Näistä onnistunein on ehdottomasti Doron oma konsertti ilman klassista taustaa. Taustayhtye antaa tilaa itse laulajattarelle sekä vieraileville tähdille soittaen kappaleet upean jämäkästi. Klassisen setin yllättävänä valintana voidaan pitää Lordin ja Doron Hard Rock Hallelujah -yhteisvetoa, johon orkesterisovitus tuo hauskan, jopa kieroutuneen lisän. Muita vierailijoita ovat muiden muassa Blaze Bayley, Udo Dirkschneider, Phil Campbell ja Hansi Kürsch.

Toisen dvd:n sisältämä dokumentti on lähinnä katsaus keikkojen taakse. Pätkällä haastatellaan Doroa sekä muita konserteissa esiintyneitä taiteilijoita, ja sanansa saavat myös teknikot. Kaksi ja puoli tuntia kestävä dokumentti on tiukka infopaketti konserttien taustoista, mutta silti pituudellaan hyvin puuduttava, pakollinen paha tällaisissa julkaisuissa.

Kolmas Dvd sisältää lähinnä bonusraitoja, joita konserttilevylle ei jostain syystä mahdutettu. Helmiä ovat erittäin onnistunut Judas Priest -cover You’ve Got Another Thing Comin sekä Doron äänen mahtavasti esille tuova True as Steel.

Julkaisun pääkonserttien laatu on erinomainen. Varsinkin, jos kuuntelija omistaa vähänkin musiikille arvoa antavan äänentoistojärjestelmän, metallin ilosanomasta voi nauttia täysin rinnoin. Vaikka vuodet vierivät, Doron lavashow ja lauluääni vain paranevat. Hieno julkaisu hienolta laulajalta.