Hulvattoman yliampuva progespektaakkeli – arviossa Dream Theaterin live-dvd

Julkaistu Infernossa 11/2020.

DREAM THEATER
Distant Memories - Live in London
INSIDEOUT

Dream Theater suoritti uusimman Distance over Time -levynsä kiertueella myös Scenes from a Memory -albumin 20-vuotisjuhlistusta. Livepläjäyksen settilista täyttyykin paria raitaa (In the Presence of Enemies ja A Nightmare to Remember) lukuun ottamatta näiden levyjen annista.

Onhan tässä progeheviä kerrakseen, ja vähän päälle. Kaksi ja puoli tuntia on melkoinen turaus, mutta eipä Unelmien Tötteröllä ole näissä hommissa tavallisten kuolevaisten itsehillintää.

Kuunneltuna kokemus on puisevampi kuin kuvan kanssa. Ei lavalla kummoisia tapahdu, mutta esimerkiksi rumpali Mike Manginin ilmeily ja olkapääjumppa jännittävästi asemoidun häkkinsä sisällä on mielenkiintoista. Ohjauksessa olisi saanut käyttää drumcamia huomattavasti enemmänkin, muiden ukkelien touhu kun on verrattain staattista suorittamista. Vaan ei bändi onneksi mikään suolapatsaiden armeija ole, ja progevyöry jaksaa innostaa huomattavasti enemmän, kun näkee aidot ihmiset miljoonien nuottiensa äärellä. Virheitä ei kannata etsiä henkeä pidätellen.

Distant Memories on hulvattoman yliampuva progespektaakkeli, mutta sellainen sen tavallaan pitääkin olla. Meininki on massiivista, mutta kyllä tässä rehti tekeminenkin tuoksahtaa, vakuuttavan ammattimaisen tekemisen ohella. Pientä sanottavaa tulee oikeastaan vain miksauksesta, joka tuo jotenkin nahkeahkosti lätkyvät rummut turhan pintaan.

Lisää luettavaa