Hyvä ja linjakas, mutta kokonaisuutena tasapäiseksi osoittautuva paketti – arviossa Candlemass

Julkaistu Infernossa 10/2022.

25.12.2022
CANDLEMASS
Sweet Evil Sun
NAPALM

Ruotsin doom-legenda jatkaa tuomion julistamista ensimmäisen solistinsa Johan Längqvistin kanssa. Vuoden 2019 The Door to Doom oli Längqvistin paluulevy, ja meno oli erittäin asiallinen. Jälki on edelleen hyvää, mutta aivan niin majesteettiselle, tai tämän yhtyeen kohdalla tietysti eeppiselle, tasolle Sweet Evil Sun ei yllä.

Candlemassilla on nyt tarjolla hiukan totuttua tummasävyisempää ja raskaammin jyräävää materiaalia mukavin urkuhöystein. Yhtyeelle ominaiset jylhästi taivaalle kohoavat melodiat ja uljaasti laukkaavat sävyt ovat vähemmällä.

Vähän samaa kaavaa käyttäneeseen edellislevyyn verrattuna biisit iskevät hiukan heikommin. Lopputuloksena on hyvä ja linjakas, mutta kokonaisuutena vähän tasapäiseksi osoittautuva paketti. Toisaalta esimerkiksi monimuotoisen Angel Battlen raskaasta möyrinnästä lennokkaaseen laukkaan äityvästä doomista saa aika hyvät sävärit.

Vaikka levy ei vastaa koviin odotuksiin, Candlemassin laatutaso on sitä luokkaa, että vähän keskinkertaisempikin tuotos on oikeasti hyvää kamaa. Useampi biisi jää mieleen aivan positiivisesti, eikä veteraanibändi kompastele lainkaan. Kyseessä on siis hyvä perussuoritus.

Lisää luettavaa