Hyvä sekoitus mustan metallin raakaa ja sävykästä puolta – arviossa Atronos

Julkaistu Infernossa 1/2024.

25.02.2024
ATRONOS
Erwachen
PURITY THROUGH FIRE

Hyväksi havaitun Mavorimin kaksikolla vahvistettu Atronos on Henker-nimisen miehen tuoreehko bändi. Tyylilajiksi on muotoutunut ylväs melodinen black metal, joka edustaa positiivisella tavalla tuttua keskieurooppalaista sarkaa.

Erwachen on hyvä sekoitus mustan metallin raakaa ja sävykästä puolta. Sävellysten melodiakuljetukset ovat hetkittäin jopa kauniita, mutta koko homman alla piilee selittämätön uhkaavuus ja väkivaltaisuus. Pääosin se purkautuu esiin laulaja Baptistin sikamaisten rohinalaulujen karahtaessa ilmoille.

Atronosin toinen kokopitkä on kauttaaltaan hyvää tavaraa, joka viistää hetkittäin erinomaisen puolelle. Henker ei ole lähtenyt keksimään miekkaa uudelleen vaan antaa oman visionsa virrata vapaasti ja vaivattomasti. Ja mikäs siinä, kun taitoa tuntuu löytyvän kaikilla osa-alueilla.

Erwachen tuntuu albumilta, joka saattaa aloittaa jotain omalla sarallaan merkittävää. Lähivuodet tulevat kertomaan, jatkuuko kaksi levyä nelivuotisella urallaan tehneen bändin kehitys yhtä kiivaana vai hautautuuko Atronos lukemattomien black metal -nimien tapaan ajan tomuihin.

Lisää luettavaa