Hyvän kakun ainekset ovat kasassa, mutta väärin leivottuina – arviossa My Own Fear

Julkaistu Infernossa 4/2022.

27.06.2022
MY OWN FEAR
Violence Made History
MUSIC

Vuonna 2011 perustettu My Own Fear ei ole pidellyt kiirettä. Bändin plakkarissa on vain yksi piensoitto, sekin vuodelta 2014. Vuosi 2022 on yhtyeelle vihdoin näytönpaikka esikoisalbumin muodossa.

Violence Made History alkaa vakuuttavasti, sillä bändin sointi on raskas, soundi jämerä ja kaivattua kiukkuakin löytyy. Ihastuttava ensivaikutelma kestää vain hetken, ja sitten homma alkaa kuivua kasaan. Vaikka bändin death/thrash osoittaa aina välillä tiukan soiton merkkejä, kokonaisuus jää turhan latteaksi ja tasapaksuksi. Se on sääli, sillä levyltä löytyy useampi pätevä riffi.

Yhtyeen vahvuutena tuntuu olevan rässilegendojen jalanjälkien seurailu. Deathmetalmainen puoli taas on kautta linjan melkoista tusinaa, laulut mukaan luettuna. Eräänlainen puolikarjunta jättää toivomiseen varaa, vaikkei äänen puolesta huonoa olekaan.

Levyn suurin ongelma on siinä, ettei hyvistä ideoista ole saatu kasattua hyviä biisejä. Albumin herkulliset hetket ovat harvassa, ja suurin osa bändin potentiaalista menee hukkaan. Hyvän kakun ainekset ovat kasassa, mutta väärin leivottuina ja huonosti sovitettuina hyvätkin ainekset tuottavat korkeintaan keskinkertaisen lopputuleman.

Lisää luettavaa