Infernaalisen kuuma levy – arviossa Acherontas

Julkaistu Infernossa 3/2022.

06.05.2022
ACHERONTAS
The Seven Tongues of ΔΑΗΜΩΝ
ZAZEN SOUNDS

Kreikkalainen Acherontas syntyi vuonna 2007 laveylaista okkultistista black metalia soittaneen Stutthofin raunioista. Entinen nimi oli ehkä liiankin provosoiva, ja tietenkin bändiä syytettiin natsismista. Acherontas sukelsi kohusta välittämättä yhä syvemmälle ortodoksiseen saatananpalvontaan ja mustien mysteerien syövereihin. Nyt on jälleen uuden nahanluonnin aika: Acherontas nousee kirkkaista liekeistä.

The Seven Tongues of ΔΑΗΜΩΝ sisältää mystistä ja tunnelmallista musiikkia syvimmässä, mustimmassa muodossaan. Se on julistavaa paatosta, infernon rikkikatkuja ja viiltäviä riffejä suoraan Kreikan sydänmailta Ateenasta. Levy on sävelletty seitsemälle pimeyden jumalalle ja niiden hallitsemille erilaisille helveteille.

Acherontas on kuulostanut aina hyvin epäkreikkalaiselta, eikä uutuuslevy ole poikkeus. Bändin nokkamies V. P. Sorcerer on kävellyt röyhkeästi omaa teististä polkuaan välittämättä tuon taivaallista muun maailman virtauksista. Toki tästäkin levystä voi kaivaa esiin erilaisia vaikutteita, mutta eipä se ole järin hedelmällistä, sillä Acherontas seisoo tukevasti omilla sorkillaan. Infernaalisen kuuma levy.

Lisää luettavaa