Intoa ja nuorta vimmaa piisaa – arviossa Morgal

Julkaistu Infernossa 10/2021.

21.01.2022
MORGAL
Nightmare Lord
WEREWOLF

Mustaa heavy/thrash metalia takovan Morgalin esikoispitkäsoitto on likaista, periksiantamatonta ja häijyä tavaraa. Harva black metal -bändi ottaa näin röyhkeästi vaikutteita menneiltä vuosikymmeniltä ja onnistuu vieläpä tekemään niistä toimivan paketin – etenkin, kun ottaa huomioon bändin jätkien kohtalaisen nuoren iän.

Nightmare Lord on vanhan koulukunnan black metalia tauottomalla melodiatykityksellä, josta kuulee ruotsalaisten bändilegendojen vaikutuksen. Mikkeliläisyhtyeen kulmakivinä toimivat Nifelheim ja Dissection, vaikkei suoraa vertailua voikaan suorittaa.

Levyn pienoiseksi ongelmaksi nousee tasapaksu materiaali, vaikka mittaa on vain reilut 35 minuuttia. Biisiaihiot käyvät ahtaiksi, eikä levyltä nouse esille varsinaisia hittejä, vaikka liidikitaristille riittää töitä. Näin turboahdettuina biisit hengästyttävät, eikä varsinaisia koukkuja löydy. Silti genressään erittäin toimiva teos, jonka tuotannossa kuuluu tyyppien into ja nuori vimma. Menoa ei ole liiemmin siloteltu tai koristeltu.

Väkivaltainen debyytti! Kovia jäbiä skulaamaan. Toivottavasti jätkät jaksaisivat keskittyä jatkossa suoran paahdon lisäksi myös tunnelman luomiseen.

Lisää luettavaa