Intronaut – Habitual Levitations

Intronaut
Habitual Levitations

Habitual Levitations on yhdeksän raitaa käsittävä kokonaisuus, joka tuntuu olevan jollakin lailla epävarma suunnastaan läpi koko kestonsa. Avarat laulumelodiat sulautuvat näppärästi stoner/shoegaze-kuljetuksiin. Sacha Dunablen laulu on varsin eteeristä ja sinänsä kaunista, joskin paketti tuntuu nojaavan pitkälti erityisesti rytmisektion vankkaan selkärankaan.

Etenkin Joe Lesterin työskentely on mainittava erikseen; miehen bassokuljetukset tuovat levylle tarvittavaa muhkeutta ja musiikillista ulottuvuutta. Puolivälin Harmonomicon nousee levyn kunnianhimoisimmaksi kappaleeksi ja herättää muista raidoista poiketen erityistä huomiota jo ensikuuntelulla.

Intronautilla on vankka livekokemus, ja bändin kehityksen voikin sanoa syntyvän lähes kirjaimellisesti tien päällä, lavajammailusta ja yleisön edessä tunnelmoimisesta. Tällä hetkellä bändi kiertää USA:ta Animals as Leadersin kera Meshuggahia lämppäröiden ja on tuleva esiintymään myös Euroopassa, muun muassa Hollannin Roadburn-festareilla huhtikuussa. Stoner- ja psykedeliavaikutteilla hallitusti leikkivä Intronaut sopiikin Roadburniin kuin hippi kukkakedolle, eikä ole epäilystäkään, etteikö bändi osaisi vakuuttaa lavalla.

Levyllä vaikutus on kuitenkin liian kiltti, liian yllätyksetön, liian persoonaton ravisuttaakseen kuulijaa aivan niin moneen ulottuvuuteen kuin bändi itse tuntuu toivovan.