Iskevä konkareiden tuotos – arviossa Intoxicated

Julkaistu Infernossa 6/2022.

17.09.2022
INTOXICATED
Watch You Burn
SEEING RED

Pienen iäisyyden toiminutta, mutta nyt vasta kakkoslevynsä aikaan saanutta Intoxicatediä markkinoidaan sillä, että uuden albuminsa äänitykset on tehty Morbid Angelin vanhassa treenistudiossa. Johtuuko sitten tilasta vaiko pelkästä fanituksesta, mutta etäisiä Morbbarit-kaikuja tästä on selkeästi aistittavissa.

Mielikuvia muodostuu Obituarynkin suuntaan, sillä myös Andrew W. K:n bändissä vaikuttavan ainoan alkuperäisjäsenen, laulaja-kitaristi Erik Paynen äänessä on kuultavissa John Tardyn sävyjä ja maneereita.

Death metalia floridalaisten musiikki ei kuitenkaan ole, vaan kyse on enemmänkin kalmankatkuisesta thrashistä 1980–1990-lukujen taitteen amerikkalaiseen malliin. Toisin kuin Euroopassa, rapakon tuolla puolen raja-aidat kahden mainitun genren välillä olivat monesti häilyvämmät. Näin on myös Watch You Burnillä, joskaan käytössä ei ole hybridimalli, vaan erot ovat biisien välisiä.

Rouheista kolmeminuuttisista koostuva albumi on kaikessa napakkuudessaan iskevä konkareiden tuotos, joka muistuttaa paitsi menneistä ajoista myös siitä, että metallin ”rajuus” tulee lähteä kunnon riffittelystä, ei efekteistä ja turbosoundeista.

Lisää luettavaa