Jää plussan puolelle kliseistä huolimatta – arviossa Lhaäd

Julkaistu Infernossa 11/2021.

10.02.2022
LHAÄD
Below
BABYLON DOOM CULT

Belgialainen Lhaäd voi olla kentällä uusi nimi, mutta harvinaisen mielenkiintoinen sellainen. Below-debyytin musiikkia voisi kutsua hyvällä syyllä bedroom black metaliksi. Kaiken takana on vain yksi mies, ja rummutkin ovat kuullun perusteella mallia kone. Kun mukaan lisätään vielä aimo annos kosmista syntetisaattorisäteilyä, kuulija voi huudahtaa ”bingo” levyn stereotypioita listatessa.

Below jää kaikista kliseistä huolimatta vahvasti plussan puolelle. Riffit ovat pahaenteisiä, tunnelma on sysimusta ja avaruudelliset kosketintapailut tuovat mieleen Limbonic Artin omintakeisen bm-tulkinnan. Melodiantaju on hyvä ja rytmitys kappaleiden rakenteissa toimiva. Rumpukonetykitys ei ole sieltä pahimmasta päästä, ja soundillisestikin levy on ihan hyvä.

Erikoista levyssä on laulupuoli, joka on rääkynän sijasta kuivakkaa örinää. Ratkaisu ei ole mullistava eikä sen paremmin pilaa kuin paranna levyä. Below’ta kuuntelee ilokseen, vaikka lopulta on todettava, että pidemmän päälle teos on turhankin helposti unohdettava.

Lisää luettavaa