Jatsin hämyä ja syvää maailmanlopun tunnelmaa – arviossa Three Eyes of the Void

Julkaistu Infernossa 10/2023.

17.01.2024
THREE EYES OF THE VOID
The Atheist
FOLTER

Ukrainalais-puolalainen Three Eyes of the Void soittaa tunnelmallista post- black metaliaan melko turvallisen ja tutun kuuloisesti. Sitten kuvaan astuvat ukrainalaisen White Ward -bändin Dima Dudkon soittama saksofoni, heleä piano ja ukrainalaisen Vin de Mia Trix -yhtyeen Andriy Tkachenkon puhtaat laulut. Paketti muuttuu heti sata kertaa kiinnostavammaksi.

The Atheist -levyä piinaa alakuloinen maailmanlopun tunnelma, jota luodaan melankolisilla riffeillä, jatsin hämyllä, synkeällä akustisen näppäilyllä ja syvillä tunteilla.

Levy kertoo ihmisestä, joka on ymmärtänyt jumalten täyden poissaolon. Hän tajuaa olevansa olento, jonka entropia lopulta tuhoaa. Ihminen on hylännyt uskonsa jumaluuksiin tai valaistumiseen. Levyn sanoman voikin kiteyttää nietzscheläiseen Jumala on kuollut -konseptiin eli uskonkriisiin.

Three Eyes of the Void soittaa parhaimmillaan todella kaunista ja herkkää musiikkia. Heikoimmillaan se on perinteisemmässä black metal -jyystössä. Jatkossa bändi voisi seurata hämyisempiä polkuja pidemmälle. Huomaan tylsistyväni joka kerta, kun biisien pakolliset rankistelusahaukset ja karjunnat alkavat.

Lisää luettavaa