Karsintaa pitää suorittaa jatkossa kunnolla – arviossa Karg

Julkaistu Infernossa 1/2019.

Karg
Dornenvögel
Art of Propaganda

Karg on Harakiri for the Skyn laulajan V. Wahntraumin sooloprojekti, jonka tueksi mies on värvännyt vierailevia laulajia ja muusikoita esimerkiksi Downfall of Gaiasta ja Lunar Aurorasta.

Homman nimenä on tunnelmallinen äärimetalli, joka on varmaankin parasta luokitella ihan vain post-blackiksi, joka lainailee vaikutteita grungesta kaikkein masentavimpaan kenkiintuijotteluun. Resepti ei ole missään nimessä uusi, eikä edes kovin kaukana Harakiri for the Sky’n linjasta, mutta Dornenvögel saa puhkuttua omaan synkistelyynsä mukavasti eloa.

Kargin parhaisiin puoliin lukeutuu Wahntraumin tunteikas laulu, joka tuntuu kumpuavan syvältä. Hardcorehuudon ja black metal -kärinän välillä pyörivä tulkinta on tyylilajissaan huippuluokkaa, eikä musiikillisiakaan ansioita käy moittiminen. Soittopuoli on hyvin hallussa, eivätkä sävellykset ole lainkaan hassumpia.

Dornenvögelin riippakiveksi muodostuu sen kesto. 75 minuuttia tällaista kamaa on ehdottomasti liikaa, joten karsintaa pitää suorittaa jatkossa kunnolla, mikäli Karg meinaa saada albumeistaan niin sanotusti kuuntelukelpoisia paketteja.