Kaunista ja äärettömän voimakasta – arviossa Selfless Orchestra

Julkaistu Infernossa 10/2020.

29.01.2021
SELFLESS ORCHESTRA
Great Barrier
STOCK

Australialainen taidekollektiivi ajaa sosiaalis-ekologista agendaansa niin kuvan kuin äänen keinoin. Orkesteri on tullut tunnetuksi visuaalisesti rikkaista keikoistaan, joilla ryhmä yleensä heijastaa taustakankaalle otteita kokeellisista dokumenttielokuvista. Yhtyeen viimeisin projekti on taide-installaatio, jonka tarkoituksena on kiinnittää huomiota Ison valliriutan tilaan. Projektin pohjalta syntyi myös musiikkia, josta muodostui Selfless Orchestran debyyttilevy.

Great Barrier on tyylikäs kokonaisuus, jossa viipyilevä kamariestetiikka jousineen ja huiluineen yhdistyy hypnoottisiin kitaranäppäilyihin ja melankoliseen pianoon. Puhesampleja ja satunnaisia feminiinisiä joikuja lukuun ottamatta levyltä ei löydy varsinaisia lauluja, mutta musiikki kantaa tässäkin muodossa mainiosti.

Selfless Orchestra osaa rakentaa ja purkaa musiikillisia jännitteitä todella taitavasti luoden albumille merellisen tunnelman, jossa tyven ja myrsky vuorottelevat saumattomasti. Kaunista ja äärettömän voimakasta musiikkia.

Lisää luettavaa