Keikkamesta kiehuu tunnelmaa – arviossa Dirkschneider

Arvio julkaistu Infernossa 9/2016.

15.01.2017
Dirkschneider
Live - Back to the Roots
AFM

Heavy metalin pieni suuri mies Udo Dirkschneider osui totaalisen oikeaan masinoidessaan U.D.O.-yhtyeensä kanssa kiertueen, jolla esitetään pelkästään herran edellisen työnantajan Acceptin kappalemateriaalia.

Edelleen jatkuva Dirkschneider-maailmankiertue käväisi männä keväänä Härmässäkin, ja ainakin Jyväskylän Lutakossa Udolta bändeineen onnistui kaikki. Soitto soi rautaisesti, äänentoisto pelasi kuin unelma, settilista oli silkkaa priimaa, maestron klapisirkkeliä imitoiva ääni klassisen oma itsensä ja loppuunmyyty keikkamesta kiehui tunnelmaa kuin keskieurooppalainen jalkapallostadion paikallisotteluiltana.

Kaikki edellä mainittu on saatu taltioitua myös tälle tuplalivelle, jonka Dirkschneider-yhtye äänitti huhtikuussa Saksan Memmingenissä. Acceptin tuotannon läpileikkaava 24 kappaleen kattaus on tasan se sama kuin kiertueen kaikilla keikoilla. Bändi on läpeensä niin tiukassa soittokunnossa, että sen voi sanoa pieksevän keikkatilanteessa jopa nyky-Acceptin.

Tämä paketti on kaikille niille suomalaisille metallipäille, jotka haluavat muistella viime maaliskuista iltaa Dirkschneiderin käsiteltävänä. Ja kaikille niille, joilta keikka tai keikat jostain kumman syystä jäivät väliin.

Lisää luettavaa