Kiimaista! – arviossa Speedtrap

Levyarvio julkaistu Infernossa 7/2015.

18.10.2015

Speedtrap
Straight Shooter

Svart
3_5_kirvesta

Vanhan liiton speed metalin 2010-luvun suomalaisen uuden aallon kärkinimiin lukeutuva Speedtrap on nostanut kakkoselleen aavistuksen kierroksia.

Tahti lujaa laukkaavassa kahdeksassa biisissä on suorastaan hengästyttävä – jopa pienimuotoiseen ähkyyn saakka. Silti levy on jonkinmoisesti piristävä edistysaskel sinällään mainiosta Powerdose-debyytistä (2013).

Kyseinen purkite oli soundeiltaan turhan tunkkainen sinällään selkeästi eroteltuihin instrumenttiraitoihin nähden. Straight Shooterin kirkkaampi kokonaisääni saa sähäkästi mutta tarkasti soitetut kappaleet paremmin jalustalle, eikä hälyistä treenikämppäkakofoniaa tai käppäisyyttä jää kaipaamaan, vaikka nämä joihinkin genren äänitteisiin sopivatkin.

Tuoreen levyn energisempään otteeseen lienee jokin osuus uusiutuneella kokoonpanolla. Toista kitaraa käskee nyt aiemmin genreveli Rangerissä kurittanut Jaakko Hietakangas, joka on Ville Valavuon kanssa vastuussa Straight Shooteria laajalti kantavasta kiimaisesta riffi- ja tilusoolotykityksestä.

Heinäkuun alussa Tampereen Vastavirralla nähty keikka osoitti, että Speedtrap on nautintokokemuksena edelleenkin parempi elävänä kuin säilykkeenä.

Lisää luettavaa