Kirjava ja riemastuttava kokonaisuus – arviossa Head First

Julkaistu Infernossa 7/2022.

08.10.2022
HEAD FIRST
Head First
METALVILLE

Funk metal -bändi Head First oli 1990-luvun taitteen klubijyrä, joka jäi lopulta laulaja Kärtsy Hatakan toisen bändin Waltarin jalkoihin. Nyt yhtye saattelee ilmi debyyttilevynsä, joka sisältää osin uudelleenkäsiteltyä vanhaa materiaalia, osin uutta tuotantoa. Ja meininkihän on jopa älyttömän hyvä!

Bändin ote on erinomaisen osaava ja hyväsoundinen soitto rullaa mainiosti. Rytmiryhmällä on homma hanskassa ja etenkin oleellinen peukkubasso läiskyy antaumuksella. Hatakan leimallinen nasaali toimii hommassa yllättävän hyvin, oli sitten kyse melodisesta laulusta tai räppäämisestä, jonka flow on tietysti vähän kankeaa. Örinää ja karjuntaakin löytyy, joten yllättävyyttä ja ennakkoluulottomuutta on mukavasti. Sirkusteluksi homma ei silti mene.

Tyyliltään Head Firstin musiikki on jossakin Mr. Bunglen ja Red Hot Chili Peppersin välimaastossa. Ajoittain hyvinkin tarttuvat melodiat ja siistin suoraviivainen ilmaisu edustavat jäljempää, tempoilevampi sekoilu ja riekkuminen kallistuvat ensimmäisen suuntaan. 15 biisin hulvaton kokonaisuus on kaukana linjakkaasta, mutta tunti sen parissa sujuu ihmeen kivuttomasti. Kirjava ja riemastuttava materiaali pitää mielenkiinnon hyvin yllä.

Lisää luettavaa