Kobra and the Lotus – Kobra and the Lotus

26.10.2012
Kobra and the Lotus
Kobra and the Lotus

Out of the Pitin tietoinen unohtaminen on sinällään ymmärrettävää, sillä Kevin Churkon (Ozzy Osbourne, Five Finger Death Punch…) tuottama uutukainen on merkittävä loikka eteenpäin. Tyyli on selkiytynyt perinnetietoiseksi power metaliksi, ja erityisesti keulakuva Kobra Paige on todella löytänyt äänensä. Naisen seksikäs olemus on myös varmasti auttanut saamaan huomiota sekä Simmonsilta että kansainväliseltä metallimedialta.

Levy hyökkää suoraan kuulijan kurkkuun raivokkaalla 50 Shades of Evil -avausbiisillä, eikä intensiteetti laske oikeastaan koko aikana. Kokonaisuudella on kuitenkin eräs tietty ongelma. Vaikka bändi kuulostaa äärimmäisen tiukalta, soundit ovat vakuuttavat ja niin sanottu meininki on kohdallaan, mieleen jääviä koukkuja on yksinkertaisesti liian vähän. Esimerkiksi balladimaisesti alkava Sanctuary osoittaa, että melodista taitoa löytyisi, mutta tämäkin kappale vaihtuu enemmän silkkaan voimaan luottavaksi paisutteluksi.

Perusta on kuitenkin kaikin puolin niin hyvässä kunnossa, että bändiltä on lupa odottaa vielä paljon. Sävellyskynää pitää vain teroittaa hieman lisää.

Lisää luettavaa