Kosminen yllätys – arviossa Blood Incantation

Julkaistu Infernossa 2/2022.

22.04.2022
BLOOD INCANTATION
Timewave Zero
CENTURY MEDIA

Death metal -piireissä jonkinlaisessa nosteessa ollut Blood Incantation siirtyi kahden studioalbumin jälkeen isolle Century Medialle. Jokunen purkka on saattanut pudota suusta siinä kohtaa, kun ensimmäisenä luvassa ei olekaan totuttua kuoloa, vaan erikoismusiikkia tarjoileva julkaisu.

Timewave Zero koostuu versiosta riippuen joko kahdesta kappaleesta tai blu-ray-pakettina kolmesta biisistä bonusraidoin. Arvioon saapunut digipromo kattaa vain perusversion kappalekaksikon. Kestoa sillä on yhteensä noin 40 minuuttia.

Levyn anti on ambientia ja kosketinsoitinmusiikkia synthwavemäisellä otteella mallintavaa instrumentalisointia. Tulokulma on minimalistinen, pelkistetty ja kosminen. Avaruudellinen tunnelma on upea, vaikkakin levy vaatii kuulijalta jo lähtökohtaisesti tällaisen ”outromusiikin” fanittamista. Laulua, rumpuja ja muita metallimusiikin perusaineksia ei ole mukana.

Albumi on todennäköisesti suurempi sokki jenkkibändin faneille kuin sitä satunnaisemmin kuulleille. Itselleni levyn tyyli oli positiivinen yllätys, mutta toisaalta voin ymmärtää sen pettymyksen määrän, jos odotti saavansa kuoloa. Hyvällä tavalla erikoinen levy.

Lisää luettavaa