Kotipelto & Liimatainen – Blackoustic

29.12.2012
Kotipelto & Liimatainen
Blackoustic

Saatekirjeen mukaan Blackoustic on syntynyt fanien pyynnöstä. Timo Kotipellon ja Jani Liimataisen akkariduo on kiertänyt suosiollisena Suomea ja herättänyt yleisössä toiveen voida kuunnella kappaleita kotona muutenkin kuin kännykkä-äänityksinä.

Molempien miesten käsialaa kuullaan, mutta suurin osa kappaleista on Stratovariusta tai Kotipellon soolotuotantoa. Isossa roolissa ovat myös klassikkocoverit kuten Rainbow’n Rainbow Eyes ja The Whon Behind Blue Eyes. Yhtenäiseksi kokonaisuudeksi erilaiset ainekset nivoo Kotipellon leimallinen laulutyyli sekä kaksikon harmoninen yhteistyö.

Ensin mainittu murtuu ainoastaan levyn päättävässä kansansävelmässä Karjalan kunnailla. Yllättäen suomen kieli tuo kahdessa ensimmäisessä säkeistössä esiin hämmästyttävää pehmeyttä, kolmas tarjoileekin jo taattua rockkukko-Kotipeltoa. Vaan ei mitään, tämä on levyn suosikkini, ehdottomasti.

Coverit eivät sinänsä tarjoile mitään käänteentekeviä tulkintoja, mutta on hauskaa, että levyn rankimmalta vedolta tuntuu Deep Purplen Perfect Strangers lukuisten power metal -viisujen muuttaessa niin paljon luonnettaan akustisiksi käännettyinä.

Lisää luettavaa