”Kukapa muu porilaisen selkää taputtaisi kuin tämä itse” – arviossa Jussi Lehtisalo

Levyarvio julkaistu Infernossa 9/2015.

26.11.2015

Jussi Lehtisalo
Maisteri

Full Contact
4_kirvesta

Kolmanteen soololevyynsä, ja kaikkiaan ties kuinka monenteen julkaisuunsa, ehtinyt Jussi Lehtisalo on ehtinyt kehua Maisterin sävellyksiä ja sanoituksia leikkisästi loistaviksi ja soundimaailmaa upeaksi. Eikä mies väärässä olekaan, levyn nimi kun voisi olla aivan yhtä hyvin Mestari tai Tohtori muusikon ansioihin ja kokonaisvaltaiseen paneutumiseen kaikenlaisen musiikkihörhöilyn saralla viitaten.

Älpyn kappalekolmikko on porilainen näkemys loungemusiikista. Levy vaikuttaa kaikessa hypnoottisuudessaan päällisin puolin kepeältä, mutta sisältää niin musiikillisesti kuin sanoituksellisestikin Lehtisalolle tyypillistä outoa monitasoisuutta ja syvällisyyttä.

Kaiken yllä leijuva taiteellisuuskin on saatu kuulostamaan täysin arkiselta ja maanläheiseltä, mikä kuvaa hyvin myös kaikesta levyn musiikista ja soitosta (rumpuja lukuun ottamatta) vastuussa olevaa artistia itseään.

Napakka puolituntinen on muihin tekijöihin verrattuna erikoinen, mutta Jussille tyypilliseen tapaan herkullinen ja taitava akateeminen musiikkiannos. Siinä missä A-puoliskon Yli järvien- ja Journalismin ehdoilla -kappaleet ovat koko B-puolen täyttävää Tuntematonta helpompia ja tarttuvampia, jälkimmäisen valtteina ovat melankolisuus ja korkeammalle viety yksinkertaisen tenhoava kosmisuus.

Kukapa muu porilaisen selkää taputtaisi kuin tämä itse. Ja toimittajat. Sekä fanit. Maisteri ansaitsee tämän.

Lisää luettavaa