Kuriositeetti vinyylifriikeille – arviossa Ross the Bossin kokoelma

Julkaistu Infernossa 4/2023.

21.06.2023
ROSS THE BOSS
Legacy of Blood, Fire & Steel
AFM

The Dictatorsista ja Manowarista tuttu kitaristi Ross the Boss on ehtinyt olla mukana kaikenlaisissa projekteissa sen jälkeen, kun sai jälkimmäisestä yhtyeestä potkut. Ensimmäisen soolonsa New Metal Leaderin julkaisusta on kulunut 15 vuotta, minkä kunniaksi mies on päättänyt julkaista rajoitettuna vinyylipainoksena kokoelmalevyn, joka sisältää materiaalia kaikilta neljältä soololevyltä.

Vaikka Manowar on porskuttanut urallaan eteenpäin kohtuullisesti, bändi ei ole mielestäni ollut sama Rossin lähdön jälkeen. Eittämättä se olisi hyötynyt ainakin ex-kitaristinsa sävellyskynästä, mikä käy selväksi tätä kokoelmaa kuunnellessa. Rossin soolobändissä ei toki ole samaa väkevyyttä ja omaperäisyyttä kuin vanhassa emobändissä, mutta hänen riffinsä ja soittotyylinsä tunnistaa välittömästi.

Vaikka tämänkaltaista pullistelumetallia ei tule nykyään enää juuri kulutettua, Ross the Boss on genren ehdoton kitaralegenda ja vielä 69-vuotiaanakin varsin hyvässä vedossa. Legacy of Blood, Fire & Steel on perinteinen kokoelmalevy, mutta vinyylifriikit hommannevat tämänkin kuriositeetin.

Lisää luettavaa