Kuunneltavaa ja sisäistettävää riittää – arviossa Thoughtcrimes

Julkaistu Infernossa 9/2022.

24.11.2022
THOUGHTCRIMES
Altered Pasts
PURE NOISE

Jännä, että Dillinger Escape Planin hajoamisen jälkeen sen keskushahmo Ben Weinman meni rivimieheksi Suicidal Tendenciesiin, mutta ”uusista jäsenistä” laulaja Greg Puciato virittelee soolouraa ja rumpali Billy Rymerilla on Thoughtcrimes.

Puciato pisteli soololleen myös muunlaista kamaa, mutta Thoughtcrimesin meno tipahtaa aika tarkkaan DEP-lokeroon. Eikä siinä mitään, kulmikas, ärhäkkä ja intensiivinen mäiske toimii ihan mainiosti, vaikka ei tästä uraauurtavaksi merkkiteokseksi ole.

Metelivyöry on vakuuttavaa, ja etenkin heille, joiden mielestä DEP meni tyylillisesti turhan levälleen, Thoughtcrimes naposteltee varmasti oikein mainiosti. Toki tässäkin on mukana melodista laulua sekä luuppeja, ja menosta välittyy tämän tästä myös varsin deftonesmainen tuntuma, eritoten leijuttelevan laulun ansiosta.

Pääosa materiaalista on isokätistä ja hektistä mesoamista, eikä monisäikeisiksi tai jopa kollaasinomaisiksi äityvissä biiseissä ole paljon valittamista. Kuunneltavaa ja sisäistettävää riittää, mutta lunastuksessa on kylliksi selkopiirteisyyttä, ettei kuuntelu käy turhan raskaaksi.

Lisää luettavaa