Kypsä ja syvällinen – arviossa Sólstafir

Julkaistu Infernossa 9/2020.

01.01.2021
SÓLSTAFIR
Endless Twilight of Codependent Love
SEASON OF MIST

Islantilainen Sólstafir on eittämättä maansa tunnetuin metalliyhtye, ja yksi niistä harvoista, jotka esittävät asiansa lähes kokonaan äidinkielellään. Yhtyeen seitsemäs levy on täynnä surua, raivoa ja melankolian siivittämiä tyrskyjä, jotka kuljettavat kuulijan tuntemattomille mutta kiehtoville vesille.

Endless Twilight of Codependent Love on yhtäältä melodisempi, toisaalta aggressiivisempi kuin edeltäjänsä Berdreyminn (2017), joten yhtye on venyttänyt ilmaisuaan skaalan kummastakin päästä.

Aloituskappale Akkeri on kiistatta levyn parhaita raitoja. Sen raivokas energisyys on välitöntä ja omiaan herättämään kuulijan kiinnostuksen. Kappaleen outromelodia on suorastaan jumalainen.

Drýsill jatkaa menoa hieman rauhallisemmissa merkeissä tuoden hyvää vastapainoa edellisen esityksen intensiivisyydelle. Näissä tunnelmissa roikutaan parin kappaleen verran, kunnes Dionysos iskee blastbeateineen jälleen uuden vaihteen silmään. Sen jälkeen palataan hieman seesteisimmille vesille, joilla seilataan loppuun saakka.

Endless Twilight of Codependent Love on kypsä ja syvällinen levy, josta todennäköisesti löytää ajan kuluessa entistä enemmän tasoja.

Lisää luettavaa