Kyyti on kylmää, mutta samalla nautittavaa ja helposti sisäistettävää – arviossa Blurr Thrower

Julkaistu Infernossa 2/2019.

Blurr Thrower
Les Avatars du Vide
Les Acteurs De L'ombre

Tunnelmallista mustaa metallia tykittävä ranskalaisbändi tyrkyttää ensimmäisenä virallisena julkaisunaan kahden biisin ep:tä, jonka kesto heilahtaa reippaasti puolen tunnin tuolle puolen.

Säröisillä kitaroilla, rosoisella laululla ja pääosin kiivaalla rumputulella musiikkiaan muovaava bändi on helppo sijoittaa modernin post-blackin ohessa kanadanranskalaisten mustan metallin tekijöiden kentälle, josta erottautuminen on usein kovin hankalaa. Myöskään Blurr Thrower ei onnistu loistamaan yksilöllisyydellään, mutta yhtye hoitaa tonttinsa niin hyvin, että pienet puutteet antaa helposti anteeksi.

Les Avatars du Vide tempaisee huomaamatta mukaansa kuljettaen kuulijan läpi vaihtelevien tunnelmien ja musiikillisten maisemien. Kyyti on kylmää, mutta samalla nautittavaa ja helposti sisäistettävää; bändi on hylännyt liiat kiemurat ja luottaa suhteellisen suoraviivaisen ilmaisun tehokkuuteen.

Erikoisesti nimetyn Blurr Throwerin kaksibiisinen on hyvä julkaisu, mutta aivan tyylilajinsa terävimpään kärkeen sillä ei ole vielä saumoja. Iskuvoimaa ja potentiaalia löytyy joka tapauksessa huomattavat määrät.