Laatutietoinen genreteos – arviossa Shining Black

Julkaistu Infernossa 8/2020.

SHINING BLACK
Shining Black
FRONTIERS

Puhtaasti lauletun melodisen metallin kiinnostavimpiin tulokkaisiin lukeutuvan Shining Blackin tarina juontaa kuuden vuoden taakse. Muun muassa Yngwie Malmsteenin bändistä ja Ring of Firesta tuttu jenkkilaulaja Mark Boals oli ehdolla italialaisen power metal -ryhmän Labÿrinthin solistiksi, mutta bändi jatkoikin vanhan keulamiehensä Roberto Tirantin kanssa.

Labÿrinth-kitaristi Olaf Thorsen ja Boals eivät kuitenkaan haudanneet orastavaa kanssaeloaan, vaan päätyivät äänittämään levyllisen verevää melodista heviä. Materiaali oli tarkoitettu alun perin seuraavalle Labÿrinth-levylle, mutta siitä syntyi lopulta Shining Blackin debyyttialbumi.

Shining Black on kauttaaltaan laatutietoinen genreteos, jossa pääosaa näyttelevät monipuolinen soitto ja muhkeat melodiat. The House of the Fallen Souls, The Boogeyman, nimibiisi ja Where Are Your Gods erottuvat vieläpä edukseen tarttuvuudellaan ja nostavat levyn selkeästi keskiverron paremmalle puolelle.

On myös erittäin hienoa kuulla päälle viisikymppisen Boalsin olevan edelleen mitä parhaassa iskussa. Kaverin maalaileva, enemmän aikuisrockiin ja tyylipuhtaaseen hard rockiin käypä tulkinta istuu yllättävän hyvin särmikkäämpään ja raskaampaan heviin. Toivoa sopii, ettei Shining Black jää ainoastaan yhden levyn projektiksi.