Lajissaan peruspätevä, mutta harmillisen kasvoton – arviossa Symphonity

Julkaistu Infernossa 7/2022.

14.10.2022
SYMPHONITY
Marco Polo: The Metal Soundtrack
LIMB

Nemesis-nimellä 1990-luvun puolella aloittanut tšekkibändi Symphonity ammentaa liukasliikkeisen power metalinsa teemat historiasta. Yhtyeen kolmannella levyllä käsitellään venetsialaisen kauppiaan ja tutkimusmatkailijan Marco Polon seikkailuja.

Orkesterin kvasietninen, semisinfoninen ja lievästi progressiivinen metalli on tavallaan ihan viihdyttävää, mutta ei tästä määräänsä enempää jaksa innostua. Jossain Angran, Myrathin ja Rhapsodyn välimaastossa asustava bändi on lajissaan peruspätevä, mutta harmillisen kasvoton.

Välisoitoilla ja korneilla narraatioilla varustettu albumi on teemalevyksi yllättävän kompakti ja virtaviivainen, mistä on annettava kiitosta. Vähän päälle 40 minuuttia kellottava teos ei onneksi kärsi pöhötaudista vaan siirtyy asiassa eteenpäin varsin sutjakkaasti. Eeppinen ja intensiivinen Mongols on ehdottomasti levyn paras esitys, ja moista laatua olisin kaivannut levylle enemmänkin. Myös The Plague on varsin napakka veto.

Marco Polo: The Metal Soundtrack ei ole täysin toivoton tekele, mutta loppusaldo jää silti harmillisen laihaksi. Alan innokkaimmat konnossöörit saanevat tästä enemmän irti.

Lisää luettavaa