Läpileikkaavuudessaan mainio paketti – arviossa Blue Öyster Cultin uusintajulkaisu

Julkaistu Infernossa 1/2021.

BLUE ÖYSTER CULT
A Long Day’s Night
FRONTIERS

Veteraanibändin vuodelta 2002 peräisin oleva livepläjäys esittää mainiolla tavalla, että BÖC on ollut hiljaisempinakin vuosinaan kelpo vireessä. Ja miksei esittäisi, onhan viimevuotinen The Symbol Remains -studioalbumikin varsin rautainen.

Pitkä keikka sisältää toki pakolliset Godzillan, (Don’t Fear) The Reaperin ja Cities on Flamen, mutta mukana on rutkasti myös tuoreempia, aivan kurantteja biisejä. Paketti on läpileikkaavuudessaan mainio, ja myös soitto ja laulu kulkevat vähintään kohtuullisesti.

Otteissa on hetkittäin lievää setämäisyyden tuomaa jähmeyttä, vaikka toisaalta viilipyttymäinen ote näyttäytyy myös vanhemman valtiomiehistön kokemuksen syvyytenä. Ja onpa menossa kiitettävästi leiskuntaakin, etenkin Astronomyn kaltaisen soittopainotteisen materiaalin luukutteluhetkien parissa.

Hiukan kuivakkasoundinen show on vallan pätevää kuunneltavaa. Siksipä äänilevylle olisi voinut sisällyttää saman tien koko keikan – oheisella dvd:llä kun on useampikin hyvä biisi enemmän. Katsomista setissä ei liiemmin ole, vain ihan hyvää peruslivekuvaa ukkelien vähäeleisestä keikasta.

Lisää luettavaa