Levyn kerrokset kasvavat aina vain vaikuttavammiksi – arviossa Blood Incantation

Julkaistu Infernossa 10/2019.

02.02.2020
Blood Incantation
Hidden History of the Human Race
Century Media

Kuten levyn otsikkokin antaa ymmärtää, denveriläisnelikko foliohattuilee yhä syvemmälle vaihtoehtoisen historian hämäriin. Rajatietoinen menneisyyden tulkinta toteutetaan kimurantin death metalin keinoin.

Hidden History of the Human Race on melkoinen pala jäystettäväksi. Se on neljän – kyllä, neljän – biisin kryptinen ja monipuolinen levy, joka odottaa tulkitsijaansa kuin Nazcan kuviot konsanaan. Blood Incantation on kakkoslevyllään ennalta-arvattavan arvaamaton: mihin tahansa kannattaa varautua, ja se tiedetään.

Levy ei abduktoi kuulijaa kyytiinsä kerralla eikä voimalla vaan hiljalleen hypnotisoimalla. Jopa jazzahtaviin himmailukuvioihin venyvä Hidden History of the Human Race on humanoidikuoloa, jonka monet kikat ja kerrokset kasvavat aina vain vaikuttavammiksi.

Kahdeksantoistaminuuttinen mammutti Awakening from the Dream of Existence to the Multidimensional Nature of Our Reality (Mirror of the Soul) sinetöi koko komeuden ja muistuttaa, että Blood Incantation on uuden aallon jenkkikuolon kiinnostavimpia ja innovatiivisimpia nimiä.

Lisää luettavaa