Liekki on kadoksissa – arviossa Decipher

Julkaistu Infernossa 4/2023.

13.06.2023
DECIPHER
Arcane Paths to Resurrection
TRANSCENDING OBSCURITY

Kreikkalaisen Decipherin debyytillä tuoksahtavat ruotsalainen ortodoksi- black metal tyyliin Watain, Funeral Mist ja vastaavat melodisemmat tykittelijät sekä sveitsiläinen Bölzer. Arcane Paths to Resurrection on siis melko epäkreikkalaista kamaa soundejaan, melodioitaan ja tuotantoaan myöten.

Mitään erityisen omaperäistä kreikkalaisnelikko ei ole saanut aikaseksi. Levyn biisit ovat parhaimmillaankin hyvin unohdettavia eivätkä aiheuta minkäänlaisia tunteita. Biisien rakenne toistaa melko tiukasti samaa kaavaa: ensin mätetään, sitten hidastetaan julistamaan. Suorastaan latistavan tasapaksua meininkiä.

Decipherin kaltaista melodista black metalia on levykauppojen hyllyt väärällään, eikä tämä vain lähde käyntiin. Bändiltä on liekki kadoksissa. Onneksi levy on vain 36-minuuttinen, muuten tätä tuskin jaksaisi kuunnella hirveän montaa kertaa.

Kaipa Decipherillekin faninsa löytyy. Itse en oikein välitä tällaisesta turhan turvallisesta kamasta – etenkään, kun bändin kotimaa on Kreikka, tuo rosoisen käppä- black metalin mekka. Tästä jää koulukirjaesimerkin maku. Blah!

Lisää luettavaa