Lievä bulkin sivumaku ei haittaa, kun tuote on näin hyvin tehty – arviossa Demonical

Julkaistu Infernossa 5/2022.

21.08.2022
DEMONICAL
Mass Destroyer
AGONIA

Vaikka monet ruotsalaisen ysärikuolon nimistä ovat vielä hengissä ja levyttävät uutta antia, niiden rinnalle on löytynyt myös uudempia päteviä perinteisen tyylisuunnan orkestereita.

Yksi mainituista on rapiat viisitoista vuotta kasassa ollut Demonical, joka on hionut ja uudistanut hyväksi havaittua kaavaa jo seitsemän levyn verran. Varsinaisia evoluutioaskelia ei ole juurikaan otettu, sillä Demonical vuosimallia 2022 kuulostaa soundeja lukuun ottamatta siltä kuin elettäsiin ikuista ysäriä.

Kahdeksasta biisistä rakentuva Mass Destroyer iskee pöytään melodiasävyistä peruskuoloa raskailla soundeilla, perusvahvalla örinällä ja sopivan napakoilla sovituksilla. Vaikka levylle voisi antaa pyyhkeitä ”kierrätyskalmasta”, se ei tuntuisi reilulta, sillä yhtye tekee hyvin juuri sen, mitä ruotsalaisilta odottaakin. Tämä voisi olla modernia Edge of Sanityä, Hypocrisya tai vaikka Dismemberiä.

Vaikka kaikessa on lievä bulkin sivumaku, napakka ja tarttuva ruotsikuolo maistuu näin hyvin tehtynä. Eikä sekään totta vieköön haittaa, että soundi on murea, vahva ja selvä. Kiva ja piristävä genrelevy.

Lisää luettavaa