Liukasta jahtirockia milleniaaleille – arviossa Cap Outrun

Julkaistu Infernossa 2/2022.

21.04.2022
CAP OUTRUN
High on Deception
FRONTIERS

Kitaristi Andrée Theander ja kosketinsoittaja Erik Wiss perustivat Cap Outrunin vuonna 2007 ja ehtivät julkaista yhden omakustanne-ep:n. Sitten parivaljakko lähti omien projektiensa pariin.

Viime vuonna yhtye heräsi eloon ja julkaisi ensimmäisen täyslaidallisensa. Pätevien soittajien ynnä laulaja Chandler Mogelin ympärille kasattu uusi versio bändistä on sliipattu kone, joka tarjoaa liukasta jahtirockia milleniaaleille.

High on Deceptionillä elää niin 1970–80-lukujen fuusiorock, makea kasaripop kuin modernit progesävytkin. Theander ja Wiss pyrkivät selkeästi olemaan Walter Breckerin ja Donald Fagenin kaltaisia säveltäjä- ja tuottajaneroja, mutta aivan Steely Danin klassikkoasteellle Cap Outrun ei yllä. Levy tarjoaa kuitenkin tarpeeksi herkullisia hetkiä esimerkiksi heille, joiden mielestä The Night Flight Orchestra ei ole tarpeeksi kinkkistä tai hienostunutta musiikkia.

Rajumpi rypistys ei ehkä olisi tehnyt hallaa, mutta ihan hyvä näinkin. Jokainen sukupolvi tarvitsee oman Owner of the Lonely Heartinsa.

Lisää luettavaa