Loogista yhteispeliä – arviossa Pripjatin ja Hell:Onin split

Julkaistu Infernossa 1/2020.

Pripjat/Hell:On
A Glimpse Beyond
The Crawling Chaos

Saksalaisen ja ukrainalaisen bändin splittijulkaisussa ei ole äkkiseltään katsottuna paljoakaan sidosta, mutta pinnan alta raapimalla yhteispeli paljastuu aivan loogiseksi.

Bändit ovat keikkailleet yhdessä, osa Pripjatin jäsenistä omaa ukrainalaisia juuria ja kaiken lisäksi bändin nimi on napattu Tšernobylin kupeessa sijaitsevalta aavekaupungilta.

Molempien ilmaisumuotona on sutjakkaasti kulkeva ja tuotannollisesti korkeatasoinen thrash metal. Pripjatin moderni, suhteellisen siisti ja melodinenkin piiskaus panostaa viimeisen päälle viilattuihin kappalerakenteisiin sekä selkeästi erottuvaan ja tarttuvaan riffittelyyn.

Ukrainassa vuonna 2005 perustetun Hell:Onin otteista löytyy rahtusen verran myös kuolometallista raskautta. Laulu on örinää ja raidoista löytyy enemmän sävyjä kuin thrash/speed metaliin keskittyvällä Pripjatilla. Melodisten ja maalailevien soolojen pariin antaumuksella sukeltava B.S.B. käy tästä hyväksi esimerkiksi.

Molemmat bändit hallitsevat asiansa. Räkää ja kaaosmaista kohkaamista ei harjoiteta, eikä meininki ole muutoinkaan erityisen old school. Rajummille jätkille tämä lienee turhan puhdasta ja hienostunutta rässäämistä, mutta hivenen harkitumpaa sävellystyötä ja hyvää teknistä toteutusta arvostaville A Glimpse Beyond on hyvinkin tutustumisen arvoinen halkaisu.