Lupausten lunastaja – arviossa Lost Society

Julkaistu Infernossa 8/2022.

26.10.2022
LOST SOCIETY
If the Sky Came Down
NUCLEAR BLAST

Jyväskyläläislähtöisen Lost Societyn taivalta on ollut kiinnostavaa seurata. Karrikoiden sanottuna alussa olivat energia ja lupaavuus, mistä on kehitytty erilaisten vaiheiden ja takapakkien kautta joka suhteessa vakuuttavaksi yksiköksi. If the Sky Came Down on todellinen lupausten lunastaja.

Enää ei kannata puhua thrash metalista, sillä tyylipaletissa on nyt laajasti modernin metallin eri puolia. Kaipa sopiva kattotermi on metalcore, mutta sen parhaimmassa mahdollisessa merkityksessä.

En voi välttyä päätelmältä, että edelliseltä No Absolution -levyltä (2020) alkanut yhteistyö tuottaja Joonas Parkkosen kanssa on vaikuttanut tähän kehitykseen erittäin hedelmällisesti. Tarttuvimmissa kertosäkeissä (What Have I Done, Underneath) jopa mennään Santa Cruziin kuuluneen Parkkosen vanhoista bänditekemisistä tutuissa hard rock -maisemissa. Uhkaavan hidastempoinen Creature taas olisi kotonaan Ozzy Osbournen uusimmilla levyillä.

Dramaattisen ja vain bassorummulla rytmitetyn Suffocating-loppunäytöksen funktion ymmärtää, ja laulaja-kitaristi Samy Elbanna tulkitsee sen tekstit suurella tunteella. Siitäkin huolimatta kappale jää levyn tylsimmäksi hetkeksi.

Lisää luettavaa