Lyijyistä ja jylhää – arviossa Immolation

Julkaistu Infernossa 2/2022.

03.04.2022
IMMOLATION
Acts of God
NUCLEAR BLAST

Immolationin kiharaisen tummasävyinen death metal ei ole koskaan ollut sitä helpoiten lähestyttävää lajia. Siitä huolimatta, tai kenties juuri sen vuoksi, osalle kalmailufaneista yhtye on yksi alansa kovimmista nimistä.

Piti Immolationin tyylistä tai ei, bändin yhdestoista levytys Acts of God ei juuri yllätyksiä viljele. Periaatteessa levy on juuri sitä samaa, mitä Immolation on tehnyt yli 30 vuoden ajan. Jos jokin on erityisen muuttumatonta, niin kappaleiden synkeys ja basisti-laulaja Ross Dolanin tumma örinä.

Peräti 15 sävellystä sisältävä albumi tuntuu pitkältä, mutta ei liioitellulta. Kitarasoolot ovat paikoin melkoista huttua, mutta yhtyeen kieronsynkässä riffittelyssä on jotain kunnioitusta herättävää. Juju on siinä, että Immolation ei vie mukanaan ensimmäisellä tai ehkä toisellakaan kerralla, vaan sen täytyy antaa luikerrella aivoihin ajan kanssa. Sitten se ehkä avautuu, jos on avautuakseen.

Acts of God vakuuttaa lyijyisyydellään ja jylhyydellään, ei niinkään tarttuvuudellaan. Se on vahva ja tavaramerkkimäinen Immolation-julkaisu.

Lisää luettavaa