Maanläheinen, lämminhenkinen ja ennen kaikkea erittäin viihdyttävä – arviossa Boisson Divine

Julkaistu Infernossa 5/2020.

Boisson Divine
La Halha
Omakustanne

Ranskalainen Boisson Divine esittää tarttuvaa ja menevää folk metalia. Bändin musiikki on genressään kenties tasokkainta, mitä olen kuullut vuosiin.

Yhtyeen erikoisuus on siinä, että se laulaa oksitaanin kielellä ja erityisesti jäsenten kotiseudun Gascognen murteella. Sanoitukset imevät pääasialliset vaikutteensa paikallishistoriasta ja kansantaruista, mikä on tyylilaji huomioon ottaen tietysti vain sopivaa.

Musiikillisesti orkesterin perusta nojaa vahvasti perinteiseen heavyyn ja vanhan koulukunnan power metaliin, joiden päälle on ripoteltu perinnesoittimia ja kansanmusiikista ammentavia melodioita. Huilut, kampiliirat ja säkkipillit tukevat sävellyksiä hyvin eivätkä kuulosta missään vaiheessa päälleliimatuilta elementeiltä.

La Halha on maanläheinen, lämminhenkinen ja ennen kaikkea erittäin viihdyttävä teos, joka kuulostaa samaan aikaan perinteiseltä ja tuoreelta. Maukkaimmillaan ja energisimmillään Boisson Divinen musiikki muistuttaa ruotsalaisen Falconerin voimametallifolkia. Hyvä levy, hyviä ihmisiä.