Mädäntyneissä mönjissä hyvin marinoitunutta – arviossa Putrid Offal

Julkaistu Infernossa 11/2020.

02.03.2021
PUTRID OFFAL
Sicknesses Obsessions
XENOKORP

Autopsy-intro on vielä esileikkelyä, mutta kun Let There Be Rotin mielipuolinen silpominen alkaa, tietää ettei avohaavaa saa enää saumattua kiinni. Putrid Offalin goregrindilta löyhkäävä death metal on ammattikirurgien käsialaa.

Ranskalaisbändi kuuluu siihen sankkaan myöhäisherännäisten joukkoon, joka oli aktiivinen patologiateemaisen mättämisen ensiaallossa 1990-luvun alussa, mutta hävisi b-sarjan pikkujulkaisujen jälkeen unholaan. Ja nyt homma on polkaistu jälleen käyntiin – iässä, jossa normiukot tapaavat puuhailla elämässään jotakin konservatiivisempaa.

Sicknesses Obsessions on yhtyeen ensimmäinen uusia ralleja sisältävä albumi (viiden vuoden takainen Mature Necropsy oli uudelleenvärkättyä vanhaa materiaa) sen koko uralla, joten ainakin mädäntyneissä mönjissä marinointi on hoidettu hyvin. Carcassin leikkaussalihan tässä on vallattu ja instrumentitkin ovat samat, mutta fransmannit osaavat toimensa niin tiukasti, että vaikea siitä on olla pahoillaan. Paperilla väkinäiset sovitusideat (kuten puhdas naislaulu) pelittävät käytännössä, ja kiivas–helvetinmoinen-akselilla vuorotteleva tempo kantaa koko albumimitan.

Suositellaan nostalgiannälkään sekä nuorisolle opetusmateriaaliksi ysäri-death/grindin ylivertaisuudesta.

Lisää luettavaa