Maestron virkaikään nähden yllättävän verevä levy – arviossa MSG

Julkaistu Infernossa 1/2021.

MSG
Immortal
NUCLEAR BLAST

Yksi metallimusiikin suurimmista kitaristiesikuvista ja kitarasankariuskäsitteen luojista, saksalainen Michael Schenker, palaa MSG-yhtyeensä ruorin taakse bändin 11. studioalbumilla.

Herra Schenker on ollut kuvioissa Scorpionsin alkupäivistä ja 1970-luvun alusta lähtien. Miehen vyöllä on bändejä, levyjä sekä elämän ylä- ja alamäkiä enemmän kuin monella yhteensä, mutta se ei 66-vuotiasta veteraania haittaa. Ja yhden asian Michael Schenker taitaa edelleen hyvin: pesunkestävän melodisen raskaan rockin tekemisen.

Immortal on maestron uran pituuteen ja virkaikään nähden yllättävän verevä levy. Kaikkinensa kyse on kokoelmasta konstailemattomia ja suorasukaisia sävellyksiä, joissa on vähän tavallista enemmän soolotilutuksia ja muuta taitojen esittelyä, mikä lajityyppi huomioiden toki sallittakoon.

Schenkerillä on tapansa mukaan levyllään joukko päteviä laulajia, kuten Joe Lynn Turner, Ronnie Romero ja Ralf Scheepers. Heistä ensin mainittu naulaa Immortalin avauskappaleen ja videobiisin Drilled to Killin vastaansanomattoman väkevästi.

Saa nähdä, kuinka kauan Miihkali vielä sorvinsa ääressä jaksaa, mutta ainakin sävellyspuolella miehen tekosiin voi edelleen luottaa.