Mainion ajatonta raskasrockia – arviossa The Dead Daisies

Julkaistu Infernossa 1/2021.

The Dead Daisies
Holy Ground
SPV

Yhdysvaltalais-australialaisen superprojektin raskasrock on kerrassaan mainion ajatonta, mutta ihmekös tuo, kun kyydissä on edelleen useampia tekijämiehiä genren terävimmältä huipulta.

The Dead Daisiesin nykyiseen inkarnaatioon kuuluvat bändin perustaja, kitaristi David Lowy, ex-Whitesnake ja -Dio-kitaristi Doug Aldrich, Journey-kannuttaja Deen Castronovo sekä metallin juuribändeissä Deep Purplessa ja Black Sabbathissa ulvonut laulaja-basisti Glenn Hughes. Tällä porukalla loihdittu viides DD-levy sisältää todella laadukasta bluesreunaisen melodista raskasta rockia, ja homma vedetään kuin suoraan oppikirjasta. Kertosäkeistä ei ole varsinaisesti korvamadoiksi, mutta ne ovat riittävän hyviä ja niitä on tarpeeksi. Soiton ja tuotannon laatu on odotetusti huipputasoa.

On siinä ja siinä, onko vuosia yhteistyötä aikuisrockia taikovassa Revolution Saintsissäkin soittaneiden Aldrichin ja Castronovon tekemisistä jo ylitarjontaa, mutta ainakin toistaiseksi ote pitää molemmissa porukoissa. The Dead Daisies on takuuvarmaa kulutuskamaa klassisen raskaan rockin kuluttajille.