Maittavaa melankolista iskelmäpoppia – arviossa JP Leppäluoto

Julkaistu Infernossa 7/2022.

20.10.2022
JP LEPPÄLUOTO
Jäävuoria
PLAYGROUND

Juha-Pekka Leppäluoto on ehtinyt vaikuttaa uransa aikana niin Charonin, Harmajan, Poisonblackin kuin Northern Kingsin riveissä. Tämän lisäksi mies on ollut lähes alusta asti mukana suositussa Raskasta joulua -projektissa. Jäävuoria on miehen toinen soololevy, jonka tyyliä voisi kuvailla kärjistäen moderniksi melankoliseksi iskelmäpopiksi.

Myös tällä levyllä on mukana tuttuja yhteistyökumppaneita, kuten muusikot Samuli Erkkilä ja Elias Kahila sekä sanoittaja Sana Mustonen, joka on tehnyt puolet levyn teksteistä. Kolme kappaletta on Heidi Maria Paalasen käsialaa, ja loput kaksi ovat Leppäluodon itsensä kynäilemiä. Myös Aikakoneen Sani on mukana vierailemassa, tällä kertaa levyn nimikappaleessa.

Jäävuori on ilmaisultaan selkeästi monipuolisempi kuin toissavuotinen debyytti Piilevää pimeää, vaikka musiikin perusydin on pysynyt samana. Välistä materiaali menee vähän turhan hötöksi, mutta parhaimmillaan meininki on oikein maittavaa. Ja onhan Leppäluoto edelleen yksi maamme kovimmista laulajista.

Erityisesti raastava balladi Pompeiji ja dingomaisen uusromanttisesti sykkivä Mä jään tekevät vaikutuksen.

Lisää luettavaa