Makuuhuonepuuhastelu kuuluu ja näkyy kauas – arviossa Building Upon the Revelation

Julkaistu Infernossa 8/2022.

10.11.2022
BUILDING UPON THE REVELATION
The Discipline
OMAKUSTANNE

Nyt mennään aika jykevästi demotasolla. Tämän levyn pitäisi olla esituotantovaiheen pöytälaatikkoversio, jolla rekrytoidaan soittajia ja muita taustavoimia. Tällaisenaan se on lähinnä ideoiden esittelyä, eikä niissäkään varsinaisesti syki maailmankaikkeuden syvin mysteeri. Sekalaisten promotiedostojen joukossa ei ole mitään tietoa bändistä, mutta yhden kuvan perusteella hommia hoitelee joku ukko.

Kitaraheviä mysteerijeppe tekee ihan asiallisesti. Muita toimijoita tulee mieleen liiaksi, tai sitten touhu on vain supergeneeristä peruskamaa. Pahimman loukkauksen aiheuttaa törkeän kovalle ruuvattu konerumpu, joka tyhjentää vmp-pajatson jo ekassa kappaleessa runksuttaen Meshuggahin Bleedin komppia.

Makuuhuonepuuhastelu siis kuuluu ja näkyy, myös biisien nimissä: niissä on päivämääriä ja yhdessä jopa käytetyn online-masterointipalvelun nimi. Kansikin on varmasti ihan itse tehty. Tai siis useampi eri kansi ties minkä nimisille levyille, Discipline sitä tai tätä.

Ei omatoimipuuhastelussa mitään vikaa ole, mutta jos asetutaan samalle viivalle kaupallisten tai ainakin viimeisteltyjen julkaisujen kanssa, tällaiselle sekoilulle ei voi kuin vilauttaa ohimennen keskaria.

Lisää luettavaa