Melankolista mutta nostattavaa musiikkia – arviossa Then Comes Silence

Julkaistu Infernossa 8/2022.

18.11.2022
THEN COMES SILENCE
Hunger
NEXILIS

Ruotsalainen Then Comes Silence onnistuu yhdistämään perinteisen goottirockin, post-punkin ja 90-lukulaisen vaihtoehtoilmaisun melko hyvin. Kitarat tarjoavat sekä laajaa soonista tekstuuria että tarttuvia koukkuja. Hektiset rumpukompit ja jämerät bassokuviot pitävät linnoitusta pystyssä ja koskettimet hiipivät hienosti taustalla. Laulusta, bassosta ja syntikoista vastaava Alex Svenson-Metés on solistina varsin miellyttävä ja juuri sopivan teatraalinen.

Hunger on kaikin puolin tasapainoinen kokonaisuus, ainoa miinus on muutamien esitysten liiallinen samankaltaisuus. Ehkä pieni variointi ei olisi ollut pahitteeksi. Enemmän Cultia Curen rinnalle! Mutta onhan tämä kelpo viihdettä näinkin.

Kiihkeästi eteenpäin rullaava avausraita Tickets to Funerals, iskevän johtoriffin omaava Worm ja energisesti rokkaava Pretty Creatures ovat hyviä esimerkkejä siitä, mihin yhtye parhaimmillaan pystyy.

Ken tietää, ehkä tämänkin levyn viehätys vain lisääntyy syksyn edetessä. Melankolista mutta samaan aikaan nostattavaa musiikkia.

Lisää luettavaa