Miehen ääni melkeinpä vain paranee iän myötä – arviossa Ray Alder

Julkaistu Infernossa 10/2019.

Ray Alder
What Water Wants
InsideOut

Fates Warningista tuttu Ray Alder julkaisee 30 vuotta uraa tehtyään ensimmäisen soololevynsä.

Aikoinaan mies julkaisi kaksi albumia Engine-nimen alla, mutta omien sanojensa mukaan hän halusi, että ihmiset mieltäisivät ne enemmän bändilevyiksi. Tällä kertaa Alderilla on ollut apunaan Lords of Blackin kitaristi Tony Hernando ja Fates Warningin kiertuekitaristi Mike Abdow, jotka vastaavat levyn sävellyksistä. Rumpujen takaa löytyy hc-yhtye Ignitesta tuttu Craig Anderson.

What Water Wants sisältää hyvin pitkälti miehen emobändin linjoilla etenevää progressiivista ja melodista heavy rockia. On ilo huomata, että Alderin ääni melkeinpä vain paranee iän myötä, joten peruspuitteiden voi sanoa olevan hyvässä kunnossa.

Toisaalta tarttuvuutta ja vaihtelua voisi löytyä enemmän, sillä osa kappaleista jolkottaa samoja latuja vähän turhankin tutun ja turvallisen oloisesti. Levyn iskevintä osastoa edustavat Hernandon kynäilemät kappaleet, joten on hieman harmi, ettei mies ehtinyt muilta kiireiltään kontributoida enemmän materiaalia albumille.

Kaikesta huolimatta What Water Wants on varsin laadukas teos, jota on miellyttävää kuunnella. Alder on tyylitajuinen laulaja, jonka ääni kannattelee hieman keskinkertaisempiakin sävellyksiä.