Mielenkiintoinen katsaus lupaukseksi jääneen yhtyeen uraan – arviossa Defierin kokoelma

Julkaistu Infernossa 7/2022.

11.10.2022
DEFIER
Overdose of Annihilation
BESTIAL BURST

Hämeenlinnalaisen speed-koplan tuotanto on nyt yksissä kansissa, ja paketti on mielenkiintoinen katsaus lupaukseksi jääneen yhtyeen uraan. Bändin debyytti-ep Overture of Annihilation (1990) oli sen ainoa virallisesti julkaistu tuotos. Lisukkeena ovat demot vuosilta 1992 ja 1994.

12-tuumaisena vinyylinä julkaistu ep on ollut hinnoissaan ja kokoelma vastaa sen tarpeeseen mukavasti. Musa on otettu Thrashing Relics -sarjan tyyliin talteen vinyyliltä rippaamalla, eikä edes erityisen huolella – olisi levystä pölyt voinut pyyhkiä, tai ainakin editoida rapinat pois. Musiikillisesti ep on pätevää peruskamaa, joka kärsii kolkoista soundeista ja yksiulotteisesta laulusta. Kiistattomat ansionsa sillä silti on, ja bändistä olisi varmasti kouliintunut Suomi-thrashin A-ryhmää, jos aika ja resurssit olisivat olleet kohdillaan.

Hyvin tehty ja lupaava debyytti julkaistiin murroksen äärellä, ja myöhemmät demot ovat pääosin aika erilaista kamaa kuin pikametallinen ep. Monisyisempään ja vaihtoehtoisempaan suuntaan mennyt ilmaisu on epätasaista, joskin paikoitellen varsin hyvää. Kokoelma on thrash-entusiastille relevantti kuitenkin lähinnä reiman ep:n vuoksi.

Lisää luettavaa