Mielipuolinen, sotkuinen ja äärimmäisen palkitseva – arviossa Medieval Demon

Julkaistu Infernossa 8/2022.

20.11.2022
MEDIEVAL DEMON
Black Coven
HELLS HEADBANGERS

Kreikkalaisen black metalin kulttinimiin kuuluva Medieval Demon syntyi jumalattomana yönä vuonna 1993 ja soittaa edelleen samanlaista kamaa kuin 30 vuotta sitten. Bändi on veistetty samasta krusifiksista kuin alkupään Rotting Christ, Varathron ja Necromantia. Senkin huomaa, mistä Azazelin Satanachia on hakenut alkupään tuotostensa vaikutteet.

Kuten asiaan kuuluu, sävellykset ovat primitiivisiä ja hiomattoman särmikkäitä mustia timantteja, joista huokuu infernaalisen kuumuuden paine. Toki mukana on myös kreikkaskenelle ominainen goottilainen kauhuleffatunnelma, jota säestävät kaikenlaiset kirkkourut ja vastaavat soittopelit – löytyypä levyltä myös eroottiselta kalskahtavaa saksofonia ja jopa jatsahtavaa tunnelmointia!

Black Coven on mielipuolinen, sotkuinen ja äärimmäisen palkitseva levy. Harvalla bändillä on näin tunnistettava ja aivan oma sekopäinen soundimaailmansa. Medieval Demon on suorastaan riemastuttavan teatraalista saatananpalvontaa! Hymyhän tässä on herkässä.

Mikä ihme näitä kreikkalaisbändejä oikein vaivaa? Kreikka on aina ollut black metalin kärkimaita, mutta 20-luvulla helleenit surffaavat Kali Yugan aallonharjalla kuin pomot konsanaan.

Lisää luettavaa