Miellyttävän surumielistä ja riipivää musiikkia – arviossa Notturno

Julkaistu Infernossa 5/2022.

26.08.2022
NOTTURNO
Obsessions
HYPNOTIC DIRGE

Italialaisen multi-instrumentalistin Vittorio Sabellin (Dawn of a Dark Age, Suici.De.Pression) uusin projekti on herkkää dsbm:ää ja doomahtavaa metallia tummanpuhuvasti sekoittava Notturno. Kolmen biisin levyllä tasapainottelevat hienosti kaihoisat akustiset kitarat, säröskitta, naislaulaja Kjielin (Eyelessight) mystiset kuiskailut ja Diamanda Galas -henkiset rääkynät, eeppiset synat sekä välillä jopa raivokkaaksi äityvä rumputykittely.

Musiikki ei ole järin innovatiivista, mutta sen fiilis on mukavasti massasta poikkeava. Yksinkertaisista elementeistä kasatut biisit eivät ole kovin mieleenpainuvia, mutta levyn melankolisessa tunnelmassa on jotain erityisen tyydyttävää. Edes biisien jättimäiset mitat eivät onnistu ärsyttämään.

Obsessions on konstailematon levy, jota ei vaivaa ainakaan turhan mahtipontinen tuotanto tai megalomaaniset ideat. Sabelli on kasannut peruspalikoista yllättävän toimivan paketin miellyttävän surumielistä ja riipivää musiikkia. Kjielin lauluille on pakko antaa erityismaininta – sielukasta ja poikkeavaa kamaa. Italialainen tulisuus paistaa läpi.

Lisää luettavaa