Mittava, mutta helposti lähestyttävä kokonaisuus – arviossa Imperia

Julkaistu Infernossa 3/2021.

Imperia
The Last Horizon
MASSACRE

Monikansallinen sinfonia- ja goottimetalliyhtye Imperia on edennyt kuudenteen pitkäsoittoonsa. Suomalaisittain Imperian kiinnostavuutta lisää bändissä käytännössä alusta asti vaikuttanut metallimusiikin monitoimimies, kotimaassamme lähinnä speed metal -reliikki Prestigestä tunnettu kitaristi Jan ”Örkki” Yrlund.

Yrlundin leiviskästä huolimatta Imperia ei ole Suomessa likikään niin tunnettu kuin se voisi olla. Härmässä on perinteisesti löytynyt korvaa juuri tämäntyyppiselle naislauluvetoiselle melodiselle heville. Imperia on myös tehnyt genressään laadukkaita äänitteitä, eikä The Last Horizon tee poikkeusta jatkumoon.

Tupla-albumiksi paisunut 14-raitainen on peruspuitteiltaan hyvinkin geneeristä sinfonista metallia. Tuotanto on viilattu viimeisen päälle, ja muillakin osa-alueilla suoritetaan taidokkaasti. Etenkin bändin viimeisin kiinnitys, rumpali Merijn Mol, takoo kuin nimekkäämpikin tekijämies. Myös Yrlundin kuusikieliskuviot nostavat The Last Horizonin monipuolisuutta asteen parin edestä.

Imperia kannattaa ottaa haltuun viimeistään nyt, sillä The Lost Horizon on näinkin mittavaksi kokonaisuudeksi erittäin helppo lähestyttävä. Starlight, The Flower and the Sea, kaihoisa I Still Remember tai folkiksi äityvä Dancing tärpeiksi ja nupit kaakkoon.