Mukavasti iskevää death metalia – arviossa Revel in Flesh

Julkaistu Infernossa 2/2020.

Revel in Flesh
The Hour of the Avenger
War Anthem

Saksalainen kuolometallin b-sarjalainen on ehtinyt viidenteen pitkäsoittoonsa, ja homman nimenä on edelleen perusmallin death metal ruotsalais-hollantilaisesta traditiosta ammentavalla otteella.

The Hour of the Avenger jatkaa Entombedin kappaleen mukaan nimetyn retkueen tuttua linjaa. Oppikirjamaisesti etenevät biisit murajavat mehukkaasti, ja muserruksen mausteeksi on viljelty entistä enemmän melodiakuljetuksia, jotka antavat sahaukseen kaivattua lisäväriä.

Kitaraliidit nostavat mieleen jopa Amon Amarthin, mutta enimmäkseen tampataan rouhealla ja rehellisellä riffiladulla ilman kummempia krumeluureja. Örinä pidetään matalana ja kitarasärö takuumureana. Karkeasti ottaen liikutaan akselilla Entombed–Asphyx, vaikka The Nightbreed on osittain silkkaa Bolt Thrower -palvontaa.

The Hour of the Avenger ei ole toden totta uudistamassa genreä, mutta tarjoaa mukavasti iskevää death metalia, jonka parissa viihtyy useammankin pyörityksen ajan. Levyn loppuun on isketty Motörhead -hölkkä Rock Out, joka istuu muun materiaalin sekaan sujuvasti.